O V E R  E L I S E 

Veelzijdig, creatief, gedreven, bevlogen, compassievol... zijn zo een aantal woorden die me goed omschrijven.

Als kind fascineerde me de werking van alles, wat dan ook, en had ik mijn eigen kijk op de wereld. Die fascinatie en kijk zijn gebleven. Ik studeerde natuurkunde en raakte verdiept in klimaat- en milieuvraagstukken. Ik verlegde mijn accent van onderzoek naar project coördinering, voorlichting en training. Gaandeweg ontdekte ik dat wat mensen beweegt, wie ze zijn en hoe ze in beweging te brengen, met name in bijdrage aan het welzijn, mijn grootste interesse heeft. Hier ligt mijn hart én mijn kracht. Vanuit zachtheid, mijn eigen ervaring en sensitiviteit weet ik te inspireren en beweging te creëren. Dit doe ik als yoga- en ademdocent, en als mindfulness trainer. 

Waarom ik juist met yoga, ademwerk en mindfulness training werk? Omdat ik uit eigen ervaring weet hoe groot het effect van de beoefening van elk van hen afzonderlijk is én het samenspel kan zijn. Het maakt mij een bewuster, intenser en meer in balans levend mens. Het geeft me letterlijk en figuurlijk meer ruimte en energie, en ik geniet meer – ondanks mijn persoonlijke uitdagingen in de vorm van hypermobiliteit en datgene wat ermee samen kan gaan. Het maakt mijn leven mooier. Dit gun ik anderen van harte evenzo!

G u n  j e z e l f  s t i l t e

Stilte geeft ruimte.
Ruimte voor ontspanning, ruimte voor inzicht.

Soms vinden we stilte door stil te zijn 
en soms, juist in beweging.

Gun jezelf stilte.
Kijk naar binnen en zie breder dan de horizon.
Kom in beweging door stil te staan.

 

Certificering

  • Restorative Yoga, Lizzie Lasater, 2022.
  • Vervolgopleiding Mindfulnesstrainer MBSR/MBCT, Centrum voor Mindfulness, Amsterdam, 2021.
  • Basisopleiding Mindfulnesstrainer MBSR/MBCT, Centrum voor Mindfulness, Amsterdam, 2019. 
  • Vinyasa Teacher Training, Yoga Moves, Utrecht, 2019. 

Training en inspiratiebronnen 

Garudrasana, online Yoga / Mindful bewegen

Allereerste yogalessen volgde ik in 1995, als eerstejaars student. Omzwervingen van intensieve sportbeoefening tot modern ballet volgden en leidden me in 2009 opnieuw tot de yoga. Mijn huidige ervaring dank ik ondertussen aan vele docenten, maar in het bijzonder aan Hiske van der Meulen (Iyengar yoga), Claas Hille (Iyengar yoga).

Ingeleid door overspanning, burn-out en gevoed door een diepe interesse in het somatische aspect van yoga, voegde ik in 2016 mindfulness en zelfcompassie meditatie toe aan mijn beoefening. Dit heeft me ontzettend veel gebracht en zowel mijn eigen yogabeoefening als mijn wijze van lesgeven getransformeerd. Het is voor mij de sleutel tot een daadwerkelijk stilstaan – eenvoudigweg ervaren, 'zien' wat er speelt, met helderheid en zonder dat het anders hoeft. Het brengt me bij de kern, geeft me een zekere rust én richting.

Hierboven noemde ik enkelen van wie ik heb mogen leren, en leer. Andere inspiratiebronnen vormen voor mij: Rob Brandsma (mindfulness, zelfcompassie meditatie), Leslie Howard (Iyengar yoga), Miles Kessler (mindfulness meditatie), Frits Koster (zelfcompassie meditatie), Gary Kraftsow (viniyoga), George Langenberg (mindfulness meditatie, mindful yoga), Judith Hanson Lasater (Iyengar yoga), Marcel Meijer (energetisch werk), Lisa Petersen (somatics), Tim Senesi (Iyengar yoga, vinyasa yoga), Eyal Shifroni (Iyengar yoga), Eddie Stern (ashtanga yoga), en Tara Brach (mindfulness, zelfcompassie meditatie), Jon Kabat-Zinn (mindfulness meditatie).

Selectie van workshops, trainingen en retraites

Miles Kessler, 7-Day Mindfulness Meditation Retreat, 2023 (7 days).
Mary Richards, Somatic Strength, 2023 (20 hrs.)
Lizzie Lasater, Restorative Yoga (TT), 2022 (50 hrs.)
Leslie Howard, workshop Digestion in Question: Yoga for Cranky Guts, 2022
Leslie Howard, Pelvic Floor Yoga (TT), 2021 (20 hrs.)
Frits Koster, Jetty Heijnekamp, online retraite Milldheid & Mindfulness, 2021 (5 days).
Leslie Howard,​​ workshop Psoas, So Happy: Yoga for the Hip Flexors, 2021
Gary Kraftsow, Pranayama Unlocked, 2021 (10.5 hrs.)
Leslie Howard, workshop (TT) Smart Ass, Dumb Ass: Yoga for the Glutes, 2020
Leslie Howard, three-part workshop Yoga for the pelvic floor, 2020
Judith Hanson Lasater, Lizzie Lasater, two-part workshop (TT) The Pelvis is Everything, 2020 (4 hrs.)
Lot Heijke, Mindfulness stilte retraite, 2020 (5 days).